Na splitskoj plaži umro ravnatelj KBC-a Split Ivo Jurić

Na splitskoj plaži umro ravnatelj KBC-a Split Ivo Jurić
Foto: Hina

RAVNATELJ KBC-a Split i dječji kirurg dr. Ivo Jurić umro je danas kasno poslijepodne na splitskoj gradskoj plaži Ovčice, doznaje Hina u bolnici, a prema neslužbenim informacijama riječ je o srčanom udaru.

Prema prvim informacijama, dr. Jurić je popodne bio na kupanju i oko 18 sati prilikom izlaska iz mora uhvatio se rukama za prsa nakon čega se srušio na pod, doznaje se od svjedoka koji su se nalazili na kupalištu.

Nije mu bilo spasa

Među kupačima bio je i jedan liječnik koji je odmah pristupio reanimaciji dr. Jurića, no nažalost nije mu bilo spasa. Vozilo Hitne medicinske pomoći vrlo brzo stiglo je na teren, no ravnatelj KBC-a je već bio mrtav. Smrt je utvrdila liječnica Hitne pomoći, o čemu je izvijestila splitsku policiju.

Policija je odmah izašla na teren te utvrdila kako je riječ o prirodnoj smrti, potvrđeno je Hini.

Iz splitskog KBC-a ističu da je  prof. prim. dr. Ivo Jurić bio vrsni međunarodno priznati dječji kirurg, osnivač i predstojnik Klinike za dječju kirurgiju KBC-a Split, 
pročelnik Katedre za kirurgiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu,  a od svibnja 2016. i ravnatelj splitskog KBC-a.

Svojim radom kao ravnatelj snažno je obilježio rad i napredak KBC-a Split stručno, organizacijski i znanstveno, te je započeo značajne projekte koji uvelike određuju razvoj i napredak splitske bolnice, navodi se u priopćenju. KBC Split će do daljnjeg voditi prof. prim. dr. Julije Meštrović, zamjenik ravnatelja, i dr. Anton Marović, pomoćnik ravnatelja uz ostale članove ravnateljstva, navodi se u priopćenju.

Dr. Ivo Jurić postao je ravnatelj splitskog KBC-a u svibnju 2016. godine nakon čega je formirao novo ravnateljstvo. Više od trideset godina bio je dječji kirurg.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara