Na suđenju za "Ovčaru" prikazana emisija RTS-a iz ´91.

NA IZDVOJENOM suđenju Milanu Buliću, optuženom za ratne zločine na poljoprivrednom dobru "Ovčara" kod Vukovara u studenom 1991. godine, pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu u petak su čitani sudski spisi i prikazan dio snimke Dnevnika Radio televizije Srbije od 19. studenog 1991.godine.

Bulić je optužen da je, kao pripadnik Teritorijalne obrane Vukovara, sudjelovao u ubojstvu oko 200 hrvatskih ratnih zarobljenika na "Ovčari", a sudsko mu vijeće zbog njegove bolesti sudi odvojeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na ročištu su prikazane i snimke dijela još dviju informativnih emisija - dodatka Dnevniku od 11. studenog 1991. i specijalne emisije RTS-a od 20. studenog 1991. - na kojima su prikazani evakuacija vukovarske bolnice te sukob časnika Jugoslovenske narodne armije Veselina Šljivančanina i predstavnika Međunarodnog crvenog križa Nicholasa Borcingera, kada Šljivančanin nije dopuštao da Međunarodni crveni križ uđe u vukovarsku bolnicu.

Nastavak suđenja Buliću bit će naknadno zakazan.

U procesu koji je vođen pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu, 12. prosinca je osuđeno 14 pripadnika nekadašnje Teritorijalne obrane Vukovara i paravojne postrojbe "Leva Supoderica" zbog ratnog zločina na Ovčari nad najmanje 192 hrvatska ratna zarobljenika iz bolnice u Vukovaru, na kazne od pet do 20 godina zatvora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara