Na svim cestama prema moru vrlo gust promet, u Splitu "opsadno stanje"

OD RANOG je jutra vrlo gust promet na svim cestovnim pravcima iz unutrašnjosti prema moru, a na izlazu u Karlovcu začelje kolone vozila koja čekaju naplatu je dva kilometra prije izlaza, pa je odvajanje prometa prema Rijeci onemogućeno, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti Rijeka-Zagreb sve su duže kolone vozila.

Vrlo se sporo i otežano prolazi kroz Karlovac, a na cesti D1, već na izlazu iz grada dolazi do zastoja.

Najviše poteškoća ima na području Slunja, Plitvica i Korenice gdje je protočnost prometa vrlo slaba.

Prema informacijama iz Slovenije, iz pravca Karavanki prema graničnim prijelazima s Hrvatskom kreće se neprekinuta kolona vozila, pa se udarni val na našim cestama očekuje kasnije tijekom prijepodneva.

Na dionici autoceste A-6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić iz HAK-a upozoravaju na jak vjetar i opasne bočne udare.

U gorskim predjelima mjestimice ima magle i mokrih kolnika.

Vidljivost je zbog magle smanjena i na autocesti A-3 oko Slavonskog Broda na 100 do 200 metara.

Na svim graničnim sa Slovenijom putnički je promet bio pojačan tijekom cijele noći, a sada je najjači pritisak na istarskom i riječkom području - graničnom prijelazu Požane, Plovanija i Kaštel - kao i u sjeverozapadnom dijelu zemlje na Macelju i Bregani. Vrlo je gust promet na ulazu u Hrvatsku iz BiH, gdje se na graničnom prijelazu Metković čeka oko sat i pol.

U trajektnim lukama za otoke Rab i Pag povremeno se stvaraju gužve zbog smjene turista.
U Jablancu za otok Rab kolona vozila duga je četiri kilometra i na ukrcaj se čeka oko dva sata, a u Prizni za otok Pag dva do tri sata u koloni od oko šest kilometara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promet je od jutros gust i na cestama kroz Liku, a ličkom magistralom kroz Plitvice, Korenicu i Udbinu prema Gornjoj Ploči vozi se u dugim kolonama usporeno.

Na ulazu na autocestu prema Zadru u Gornjoj Ploči povremeno se stvaraju kratke kolone iz smjera juga i sjevera. Pojačan je promet i na cesti Brinje, Otočac, Gospić, Sveti Rok, te na jadranskoj turističkoj cesti iz smjera Senja prema Zadru.

Split: Veliki priljev turista

Srednjo-dalmatinska ljetovališta danas bilježe špicu sezone.

U Splitu je toliko veliki priljev turista da u trajektnoj luci, na aerodromu, na autobusnom te željezničkom kolodvoru vlada pravo opsadno stanje.

Izuzetno su velike gužve u trajektnoj luci, pa Jadrolinija uz redovite uvodi izvanredne linije, posebno prema Braču.

Za Supetar je do 12 sati isplovilo deset trajekata, a dva su izvanredna trajekta uvedena za Rogač na Šolti.

Kolona automobila proteže se duboko u Ulicu kralja Zvonimira koja vodi prema trajektnoj luci u dužini od desetak kilometara. Policija upozorava stoga građane da u taj dio grada ne kreću automobilima.

Za trajektnu liniju Split-Vela Luka-Lastovo obustavljena je današnja prodaja karata.

U splitskoj Zračnoj luci prijepodne sletilo je 46 zrakoplova s više od četiri tisuće turista. Osobito je primjetan dolazak Talijana. Jutros je s trajektom iz Ancone stiglo 1200 talijanskih turista.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara