Na Ugljanu protupravno eksploatirala građevni kamen i "zaradila" 1,386.000 kuna

Na Ugljanu protupravno eksploatirala građevni kamen i "zaradila" 1,386.000 kuna

Tekst: I.Ka.
Foto: Arhiva

NA PODRUČJU Zadar u protekla 24 sata obrađena su tri kaznena djela. Nepoznati počinitelj je s radnim strojem otkopao iz zemlje i otuđio sedam stabala palmi visine od dva do tri i pol metra. Materijalna šteta iznosi oko 30.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tridesetsedmogodišnjak se sumnjiči da je ne prijavivši smrt svog oca nadležnim institucijama kao njegov punomoćnik sebi pribavio protupravnu imovinsku korist veću od 46.000 kuna. Kako nije prijavio smrt oca, na ime redovitih mirovinskih primanja isplaćena su mu nepripadajuća mirovinska primanja te je kao opunomoćenik karticom dizao mirovinu pokojnog oca i malim dijelom je koristio karticu za kupnju robe.

Na otoku Ugljanu 39-godišnjakinja se sumnjiči da je u svojstvu odgovorne osobe jednog trgovačkog poduzeća, u razdoblju od 1. siječnja 2006. do 14. travnja 2009.godine, u kamenolomu Sutomišćica, bez rudarske koncesije protupravno eksploatirala 46.200 metara kubnih tehničko-građevnog kamena. Na taj je način pribavila protupravnu imovinsku korist i oštetila proračun Republike Hrvatske za iznos od preko 1,386.000 kuna. Protiv 39-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara