Na vojnom poligonu u Slunju poginuo dočasnik HV-a

Tekst: H.A.
Foto: MORH

TIJEKOM uništavanja minsko-eksplozivnih sredstava na Vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" kod Slunja, danas u 13.30 sati poginuo je u nesreći na radu dočasnik Zapovjedništva za potporu nadnarednik Vladimir Vincelj, priopćio je MORH.

37-godišnji Vincelj bio je pripadnik OS RH od 1998. godine. Na dužnosti pirotehničara bio je od 1998. do 2004., a od 2004. obnaša dužnost zapovjednika desetine za održavanje UbS-a. U Časničkoj školi Učilišta HKoV "Fran Krsto Frankopan" završio je izobrazbu za instruktora ubojitih sredstava i izobrazbu za pirotehničara te izobrazbu za zapovjednika voda u Dočasničkoj školi Učilišta HKoV "Fran Krsto Frankopan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tijeku je istraga o svim detaljima nesreće koja se dogodila tijekom višemjesečne aktivnosti Bojne za opskrbu Zapovjedništva za potporu (ZZP) koja se od travnja do prosinca 2010. provodi na stalnom mjestu za uništavanje minsko-eksplozivnih sredstava Oštarijski Dolovi na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik". Otpisana ubojita sredstva uništavala su se sukladno godišnjem Planu uništavanja UbS-a za 2010. i Elaboratu za uništavanje otpisanih UbS-a za 2010.

 Predstavnici Zapovjedništva ZZP-a posjetili su obitelj poginulog nadnarednika, iza kojega su ostali supruga i dvoje djece. Ministar obrane Branko Vukelić te načelnik glavnog stožera OSRH general zbora Josip Lucić uputili su obitelji brzojave sućuti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara