Na Wall Streetu novi rekordi

Na Wall Streetu novi rekordi
Foto: EPA

NA WALL Streetu je jučer S&P 500 dosegnuo novu najvišu razinu u povijesti, kao i Nasdaq indeks, jer su ulagače ohrabrili dobri pokazatelji iz američkog gospodarstva.

Dow Jones ojačao je 11 bodova ili 0,04 posto, na 26.554 boda, dok je S&P 500 porastao 0,11 posto, na rekordnih 2.943 boda, a Nasdaq indeks 0,19 posto, na rekordnih 8.161 bod.

Novi rekordi S&P 500 i Nasdaq indeksa ponajviše se zahvaljuju novim dobrim pokazateljima iz američkog gospodarstva, nakon što je u petak objavljeno da je bruto domaći proizvod (BDP) u prvom tromjesečju porastao brže nego u prethodnom kvartalu i znatno više nego što se očekivalo.

Jučer objavljeni podaci pokazali su, pak, da je u ožujku osobna potrošnja porasla najviše u devet i pol godina, dok je ključni pokazatelj inflacije porastao po najnižoj godišnjoj stopi u posljednjih 14 mjeseci.

Ti su podaci učvrstili uvjerenje ulagača da će američka središnja banka ostati popustljiva po pitanju monetarne politike zbog slabljenja inflacijskih pritisaka.

U utorak počinje dvodnevna sjednica čelnika Feda, a analitičari očekuju da će središnja banka ponoviti da će biti strpljiva po pitanju kamata i da ih u ovoj godini neće povećati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara