Na zatvaranju 54. Berlinalea film "25 stupnjeva zimi" Vuilleta

PRVI dugometražni film redatelja Stephanea Vuilleta, "25 stupnjeva zimi", francuskošpanjolskobelgijska koprodukcija, prikazat će se na zatvaranju 54. Berlinalea, priopćili su organizatori međunarodnog filmskog festivala u Berlinu koji će se održati od 5. do 15. veljače i prikazati 26 filmova.

Organizatori su u srijedu završili odabir 23 filma koji će se natjecati za Zlatnog medvjeda, od čega 19 svjetskih premijera, među kojima je i "Samaritan Girl", najnoviji film južnokorejskog redatelja Kim Ki-Duka, čiji se "Bad Guy" već natjecao na Berlinaleu prije dvije godine.

"Samaritan Girl", priča o djevojkama koje se prostituiraju da bi mogle platiti put u zemlju gdje se nadaju boljem životu, prikazat će se premijerno, kao i "20:30:40" redateljice iz Hong Konga Sylvije Chang, koji se također natječe u službenom programu.

Redatelj Daniel Burman, koji je među najuglednijim predstavnicima novog argentinskog filma, natječe se za Zlatnog medvjeda s "El Abrazo partido", koji će u Berlinu imati svjetsku premijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Njima se pridružuju filmovi poput "Triple Agent" Francuza Erica Rohmera, "Ae Fond Kiss" Britanca Kena Loacha te "Trilogy: The weaping meadow" Grka Thea Angelopoulosa.

Dana 9. veljače održat će se gala večer pod nazivom "Film za mir", s koje će velik dio prihoda ići UNICEF-u i na koju je pozvano šestotinjak uzvanika, među njima i svjetske glumačke zvijezde Liza Minnelli, Peter Ustinov i Christopher Lee.

Očekuje se i dolazak Charlize Theron i Christine Ricci, dodaju organizatori.

(Hina) vrad bnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara