Na zatvorenoj sjednici sastaje se vrh SDP-a: Milanović će se danas riješiti još sedam ogranaka?

Na zatvorenoj sjednici sastaje se vrh SDP-a: Milanović će se danas riješiti još sedam ogranaka?

Foto: Hina

DANAS u 10:30 sati sastaje se Glavni odbor SDP-a, na čijem je dnevnom redu priprema SDP-a za prijevremene parlamentarne izbore te razmatranje prijedloga Predsjedništva SDP-a o raspuštanju pojedinih stranačkih gradskih organizacija. Sjednica Glavnog odbora zatvorena je za javnost, a po završetku sjednice predviđena je izjava predsjednika SDP-a Zorana Milanovića.

Podsjetimo, trebali bi biti raspušteni ogranci stranke u Splitu, Grubišnom Polju, Poreču, Dugom Selu, Gračacu, Ražancu i Višnjanu. Postupak raspuštanja ogranaka pokrenulo je Predsjedništvo SDP-a u svibnju, što je u dijelu stranke i javnosti protumačeno kao obračun predsjednika SDP-a Zorana Milanovića s onima koji su na unutarstranačkim izborima stali iza njegova protukandidata Zlatka Komadine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bit će vjerojatno govora i o novosklopljenoj koaliciji s HSS-om, ali i HNS-om i HSU-om. U stranci neslužbeno potvrđuju da su ključni momenti budućega koalicijskog sporazuma dogovoreni, kao i mjesta na zajedničkim izbornim listama za parlamentarne izbore u rujnu.

Po tom bi dogovoru HNS trebao dobiti dobiti sedam, HSS pet, a HSU dva izgledna mjesta za ulazak u Sabor.

Kad je riječ o resorima koje bi pojedine stranke trebale dobiti u budućoj vladi uspiju li osvojiti vlast, u SDP-u tvrde da detaljan dogovor još uvijek nije postignut, a ističu kako su tvrdnje HSS-ova Stipe Gabrića da su toj stranci obećane "stotine fotelja" daleko od istine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara