Načelnik Murtera ljutit zbog cijena: "Pa kroasan u Zagrebu košta tri puta manje"

Načelnik Murtera ljutit zbog cijena: "Pa kroasan u Zagrebu košta tri puta manje"
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL, Facebook

NAČELNIK Općine Murter-Kornati Toni Turčinov ljutit je zbog situacije na otoku i, kako kaže, previsokih cijena u sezoni te je objavio status na Facebooku u kojem proziva ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.

"Žalosno je da kad dođe sezona cijene u svim dućanima skoče za 40 posto. Žalosno je da jedan kroasan dođe u Zagrebu 3 puta manje nego u Murtere. 

Pa da ipak ova država brine o ruralnim područjima, i provodi takvu politiku 😂😂😂😂(pogotovo o otocima) ali to smo vidjeli na vise primjera.( demografija)", započinje svoj status načelnik.

A onda je prozvao ministra Tolušića.

"Volio bi da ministar Tolusic posjeti Murter pa da malo počne o ruralnom razvoju i razvoju otoka pricat kako je pričao u Vodicama prije dva mjeseca.😱😱😱

Gospodo zastupnici da li se vi kad zapitate kako je zivit na otoku, i u kojem smjeru idemo.

Nažalost,ustavom je zabranjeno da se mi kao lokalna samouprava miješamo, tkz. tržišna sloboda😬😬", zaključio je.

"Odeš kupiti marendu, izađeš iz trgovine, potrošio si 500 kuna, a ništa nisi kupio"

U razgovoru za Šibenik.in kazao je da Murter bilježi 1 posto više dolazaka, a to "nije relevantno kad je otok primjer loše strane hrvatskog turizma".

"Gledam ovu situaciju iz dana u dan. Odeš kupiti marendu, izađeš iz trgovine, potrošio si 500 kuna, a ništa nisi kupio. Croissant u centru Murtera u pekarnici košta 8 i pol kuna, a u istoj pekarnici u Zagrebu košta 3 kune. Kad govorimo o turizmu i o tome da je Hrvatska skupa destinacija, razumijem ljude s apartmanima jer im je sve skupo", kazao je Turčinov dodavši kako treba pronaći optimalan odnos cijene i kvalitete.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara