Nacionalno vijeće HDZ-a razmatralo pripreme za izbore

NACIONALNO vijeće HDZa na večerašnjoj je sjednici ustrojilo izborni stožer, direktor kampanje bit će glasnogovornik stranke Ratko Maček, a glasnogovornik kampanje dosadašnji glasnogovornik Ministarstva obrane Mate Radeljić.

O tome je novinare nakon sjednice Nacionalnog vijeća, koje je razmatralo pripreme za predizbornu kampanju, izvijestio HDZ-ov glasnogovornik Maček.

Maček je rekao da će izbori biti raspisani u ustavnim rokovima, najvjerojatnije krajem studenoga, kako bi bili zadovoljeni svi rokovi potrebni za prikupljanje potpisa predsjedničkih kandidata i verifikaciju kandidatura.

Najavio je da će HDZ-ova kampanja biti "afirmativna, dinamična i brza" te da će "imati sve odlike koje će birači prepoznati i dati potporu HDZ-ovoj kandidatkinji Jadranki Kosor za predsjednicu Republike".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izborni stožer, njegov operativni i izvršni dio, ima više timova i odjela. Među njima su timovi za odnose s javnošću, za stratešku komunikaciju, za koordinaciju volonterskih ekipa na terenu, za tehničku i logističku potporu, te tim koji će se baviti organizacijom javnih nastupa i planom kampanje, rekao je Maček.

U okviru aktivnosti, koje prethode samoj kampanji, održavaju se stranački mini-sabori u 10 izbornih jedinica sa zadaćom mobilizacije stranačkog članstva. Sutra će se održati takav sabor za sedmu izbornu jedinicu u Samoboru koja je i izborna jednica ministra i člana Predsjedništva stranke Miomira Žužula, pa se očekuje i njegov dolazak budu li mu to obaveze dopuštale, rekao je.

Nacionalno vijeće HDZ-a čine predsjednici županijskih organizacija, članovi Predsjedništva stranke i predstavnici koordinacije iz inozemstva.

(Hina) xdm yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara