Nadbiskup Barišić: Svako desetljeće nestaje grad poput Osijeka

NADBISKUP splitsko - makarski Marin Barišić predvodio je u Crkvi na otvorenom blaženog Alozija Stepinca u marijabitričkom Svetištu veliko euharistijsko slavlje u povodu današnjeg blagdana Gospe Karmelske i Margaretskog hodočašća 19 hrvatskih župa.

U svojoj je propovijedi govorio o problemima u hrvatskoj obitelji, istaknuvši kako je depopulacija jedan od naijzraženijih problema jer svako desetljeće u Hrvatskoj nestaje jedan grad veličine Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za svojeg nedavnog posjeta Svetom ocu " na pragovima apostola" hrvatski su biskupi preko usta nadbiskupa i kardinala Benediktu XVI. progovorili o problemima u svojim biskupijama. A to su brojne poteškoće na koje nailaze naše obitelji: nedostatak rada, nedostojno stanovanje, zabrinutost u odgoju djece, povećava se broj rastava, slučajeva izvanbračnog zajedničkog života, neotvorenost životu i demografsko pitanje" kazao je msgr. Barišić .

Naglasio je kako se sve više javlja nužda da se zaštiti obitelj na pastoralnoj, kulturnoj, pravnoj i političkoj razini. Zbog toga nastojmo surađivati i s drugim tijelima našeg društva koja vjeruju u obranu života i prava obitelji, rekao je uz ostalo nadbiskup Barišić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara