Nadbiskup Prenđa: Nestali svećenik je ubijen

Zadarski nadbiskup msgr. Ivan Prenđa u povodu potvrde smrti svećenika Zadarske nadbiskupije don Mije Stijepića u današnjem priopćenju tvrdi da je riječ o okrutnoj smrti i očekuje da će pomna istraga koju provodi policija otkriti motive ubojstva.

U današnjem priopćenju MUP-a, kojim se potvrđuje da je tijelo svećenika Zadarske nadbiskupije don Mije Stijepića nađeno u mjestu Prosici, navodi se da uzrok i okolnosti svećenikove smrti i nestanak još nisu utvrđeni te da policija nastavlja kriminalističku obradbu.

U šibenskoj policiji nakon nalaska tijela tvrdili su da pojedine okolnosti upućuju na nasilnu smrt.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadbiskup Prenđa ističe kako se danas ugasila svaka nada da je don Mijo Stijepić živ, a prestala je bolna nesigurnost koja nas je razdirala prošlih dana. "U ovom času Zadarska nadbiskupija dijeli bol s obitelji i rodbinom ubijenog svećenika i vjernicima u posedarskoj i podgradinskoj župi." Prenđa ističe kako je teško razumjeti motive koji su naveli počinitelja na ubojstvo te da se očekuje da će pomna istraga koju provodi policija na to dati odgovore.

"Osuđujemo nasilje koje je iskazano u toj okrutnoj smrti. Smrt našeg svećenika postavlja brojna pitanja. Jedno od njih je koliko vrijedi ljudski život u usporedbi s bilo kakvim interesom pojedinaca ili, možda, grupe, te se pitamo što se sve još mora učiniti za slobodu i sigurnost svakog građanina, pa i svećenika, stoji, među ostalim, u priopćenju.

Prenđa je zaključio kako bi "ta smrt trebala biti poticaj svim čimbenicima u društvu u nastojanju da se ustrajno bore protiv negativnosti koje ugrožavaju i napadaju ljudsko dostojanstvo."
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara