Nađeni ostaci čileanskog vojnog aviona, nema preživjelih

Nađeni ostaci čileanskog vojnog aviona, nema preživjelih
Lokacija na kojoj se avion srušio Foto: EPA

ČILEANSKO zrakoplovstvo danas je objavilo kako su pronađeni ljudski ostaci nakon traganja za olupinom vojnog zrakoplova s 38 ljudi koji se ranije ovoga tjedna srušio kod Antarktike te je utvrdilo da nitko nije preživio.

Zrakoplov, koji se kretao prema antarktičkoj bazi, nestao je nedugo nakon polijetanja kasno u ponedjeljak iz Punta Arenasa na jugu Čilea.

Zrakoplov je prevozio 17 članova posade i 21 putnika.

"Stanje ostataka koje smo otkrili pokazuje da je praktički nemoguće da bi itko mogao preživjeti zrakoplovnu nesreću", rekao je glavni zapovjednik čileanskog zrakoplovstva Arturo Merino.

Avion se srušio iznad prolaza koji dijeli Južnu Ameriku i Antarktiku

Ekstremni vremenski uvjeti, uključujući niske oblake, jake vjetrove i oceanske valove, isprva su otežali potragu za zrakoplovom.

Prve dijelove olupine pronašlo je čileansko zrakoplovstvo kasno sinoć. Brazilski brod koji je plovio u tom području također je pronašao dio zrakoplova.

Merino je kazao da će ubrzo biti provedena forenzička analiza ostataka kako bi se ustvrdio identitet stradalih. Zrakoplov se srušio iznad Drakeova prolaza koji dijeli krajnji jug Južne Amerike i Antarktiku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara