Nadograđivat će se zgrada suda u Dubrovniku, potpisan ugovor vrijedan sedam milijuna kuna

Nadograđivat će se zgrada suda u Dubrovniku, potpisan ugovor vrijedan sedam milijuna kuna

Foto: Hina

OKO sedam milijuna kuna vrijedan sporazum o sufinanciranju radova na nadogradnji zgrade dubrovačkog Županijskog suda, čime će se sva pravosudna tijela smjestiti pod isti krov, potpisan je u ponedjeljak u Dubrovniku.

Sporazum su potpisali ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković je istaknuo kako će zgrada nadogradnjom dobiti dodatnih 750 metara četvornih površine, a radovi bi trebali biti gotovi do 2020. godine. “Po završetku radova bi sva pravosudna tijela našla svoje mjesto u ovoj zgradi. Tim prije što se reformom pravosuđa u pogledu promjene sjedišta sudova u Dubrovnik vraćamo Trgovački sud. Ovo nije jedini ovakav zahvat na području Hrvatske, ali nam je jako važan”, izjavio je Bošnjaković.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić istaknuo je važnost adekvatnih uvjeta rada za normalno funkcioniranje pravosudnih tijela, zahvalivši ministru koji je Dubrovnik uvrstio među prve investicije. "Drago mi ješto smo mogli pomoći. Nemamo prevelike proračunske mogućnosti, ali za dobre projekte uvijek nađemo sredstva. Dobro je da je Ministarstvo nastavilo s decetralizacijom”, naglasio je Dobroslavić.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković posebno je pozdravio povratak Trgovačkog suda u Dubrovnik. “Nakon što smo vratili sjedište Porezne uprave u Dubrovnik kao regionalno središte, bilo je iznimno važno vratiti i Trgovački sud. O tome smo razgovarali, a sad je to u procesu. Sudu je objektivno potreban dodatni prostor, a Grad Dubrovnik je u proračunu pronašao financijska sredstva u iznosu 30 posto”, rekao je Franković.

Potpisivanju su nazočili predsjednica Županijskog suda u Dubrovniku Josita Begović, predsjednica Općinskog suda u Dubrovniku Marijana Capurso Kulišić, županijski državni odvjetnik Damir Jasprica i općinski državni odvjetnik Dominko Hladilo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara