Nadograđuju luke na Cresu, Krku, Malom Lošinju i Crikvenici s 222 milijuna kuna

Nadograđuju luke na Cresu, Krku, Malom Lošinju i Crikvenici s 222 milijuna kuna
Ilustracija: Pixsell/Goran Kovacic

ČETIRI županijske lučke uprave - Cres, Crikvenica, Krk i Mali Lošinj - provode pet infrastrukturnih projekata koji se financiraju sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, a ukupna im je vrijednost više od 222 milijuna kuna, rečeno je danas na savjetovanju za korisnike projekata koji se financiraju iz tog programa.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina tom je prigodom istaknuo kako je svaka županijska luka "pod projektnom pričom" i u tijeku su izgradnja zapadnog dijela luke u Crikvenici, novi projekt Mrtvaška povezuje Lošinj s Ilovikom, projekt Unije, izgradnja zapadne obale u Cresu i novog lukobrana te nautičkih vezova u Baškoj.

"Projekti su 'težine' od 30 do 60 milijuna kuna, ukupne vrijednosti više od 222 milijuna kuna. Kandidirali smo ih Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, svi su prošli i ogromno je financiranje pod nadzorom Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU-a", rekao je Komadina, dodajući kako su i organizirali savjetovanje da bi svi uvidjeli ozbiljnost projekata i kvalitetu provedbe te da ne bi bilo nepredviđenih troškova.

Upozorili na najčešće pogreške u pripremi i provedbi

Savjetovanje su organizirali Primorsko-goranska županija i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU-a (SAFU), a korisnici su mogli dobiti više informacija o načinu provođenja programa, razmijeniti pozitivna iskustva te čuti nešto više o mogućim potencijalnim rizicima u provedbi.

Predstavnici SAFU-a pritom su upozorili na najčešće pogreške u pripremi i provedbi postupaka nabave, a pomoćnica ravnatelja SAFU-a Ana Čarić Perković istaknula je da projekt prate od prijavnog obrasca.

"Važno je da se ne događaju velike promjene u projektima, a promjene koje se dogode trebale bi biti jako dobro opisane i popraćene razlozima", poručila je Čarić Perković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara