Naftni gigant evakuira svoje menadžere iz Venezuele nakon što su im dva radnika zatvorena

Naftni gigant evakuira svoje menadžere iz Venezuele nakon što su im dva radnika zatvorena

Foto: Getty Images

AMERIČKA naftna korporacija Chevron evakuirala je svoje direktore iz Venezuele nakon što su dvojica njenih radnika zatvorena zbog spora oko ugovora s državnom naftnom kompanijom PDVSA.
 
Chevron je također zatražio od svojih ostalih zaposlenika da izbjegavaju zajednička postrojenja dviju tvrtki, javlja Reuters, pozivajući se na izvore bliske tvrtki. 
 
Radnicima Chevrona prijeti optužba za veleizdaju zbog toga što su odbili potpisati ugovor o nabavci dijelova za peći koji su sastavili direktori PDVSA. Radnici Chevrona usprotivili su se ugovoru zbog visoke cijene dijelova i nedostatka konkurencije na natječaju.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zatvorena dvojica zaposlenika, evakuirano tridesetak
 
Chevronova evakuacija posljednji je primjer koji pokazuje koliko je stranim tvrtkama postalo nesigurno poslovati u Venezueli, zemlji koja prolazi kroz potpuni gospodarski i politički slom pod vladavinom predsjednika Nicholasa Madura, koji je na tom mjestu zamijenio pokojnu socijalističku ikonu Huga Chaveza.
 
Iako se u ovom slučaju evakuira tridesetak ljudi iz obalnog grada Puerto la Cruz, nejasno je je li Chevron prethodno već evakuirao i druge zaposlenike. Chevron nije htio komentirati ova “pitanja osoblja”, ali je prošlog tjedna priopćio kako radi na puštanju svojih zatvorenih radnika, Carlosa Algarre i Renea Vasqueza.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara