Nagibni vlak iskočio iz tračnica kod Cerovca, nema ozlijeđenih

Nagibni vlak iskočio iz tračnica kod Cerovca, nema ozlijeđenih

OKO 10.30 sati je kod Cerovca, između kolodvora Gračac i Malovan, došlo do iskliznuća jednoga okretnog postolja nagibnog vlaka broj 521, koji je vozio na relaciji Zagreb - Split. Kako su izvijestili iz Hrvatskih željeznica, u vlaku je bio 51 putnik, a nitko od putnika ni željezničkog osoblja nije ozlijeđen.

U HŽ-u navode kako je iz Knina krenuo drugi vlak, koji je putnike prevezao do Knina, a dalje su svoj put nastavili nagibnim vlakom broj 1522 koji vozi iz Splita za Zagreb (s polaskom iz Splita u 10.47 sati). Putnici nagibnog vlaka broj 1523, koji je iz Zagreba za Split krenuo u 11 sati, vozit će se vlakom do Gračaca, gdje će presjesti na autobuse koji će ih prevesti do Splita. Zbog ovakve organizacije prometa doći će do kašnjenja navedenih vlakova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na terenu je i pomoćni vlak koji će garnituru podići na kolosijek kako bi se pruga moga osloboditi za redoviti promet. Redovita uspostava željezničkog prometa očekuje se u poslijepodnevnim satima. Sve mjerodavne ekipe su na terenu, a istraga o uzrocima nezgode je u tijeku. 

I.M.
Foto: Zeljeznice.net

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara