Nagrade "Orlando" Renati Sabljak i Varaždinskom komornom orkestru

RENATA SABLJAK za ulogu vile Ondine u istoimenoj predstavi Jeana Giraudouxa i Varaždinski komorni orkestar za koncert održan 2. kolovoza dobitnici su ovogodišnjih nagrada "Orlando", koje na Dubrovačkim ljetnim igrama po 31. put za najbolja dostignuća u glazbenom i dramskom programu dodjeljuje HRT.

Nagrade su podijeljene na prigodnoj svečanosti u palači Sponza, a uručio ih je ravnatelj Glazbene proizvodnje Hrvatske radiotelevizije Josip Guberina.

Renata Sabljak već je prošloga ljeta za ulogu Ondine bila u konkurenciji za "Orlanda", a kako navodi Ocjenjivački sud, ove je godine s još više snage i sugestivnosti povezala vidljive i skrovite niti Giraudouxove sanjarije dajući svakom prizoru u kojem je sudjelovala i ljepotu poetskog i uznemirujuću dramsku tenziju....

Koncertom 2. kolovoza u Atriju Kneževa dvora Varaždinski komorni orkestar objedinio je tri obljetnice Papandopulovu, Šostakovičevu i Mozartovu, a izborom solista spojio Dubrovnik i Varaždin. Orkestrom je dirigirao Pavle Dešpalj.

U povodu večerašnjeg završetka 57. Dubrovačkih ljetnih igara danas je u press uredu održana konferencija za novinare na kojoj je i intendant Igara Ivica Prlender ocijenio da su svi ovogodišnji planirani programi održani te kako Dubrovačke ljetne igre uživaju povjerenje Dubrovčana i njihovih gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U programu ovogodišnjih 57. Dubrovačkih ljetnih igara sudjelovalo je više od dvije tisuće umjetnika iz dvadesetak zemalja koji su na 16 scenskih prostora izveli ukupno 81 program i to 31 dramski, 33 glazbena, jedan plesni, 9 folklornih i 7 popratnih.

Ovogodišnje Dubrovačke ljetne igre pratila su 193 akreditirana medijska predstavnika - od kojih 24 novinara i fotografa iz inozemnih redakcija, a u domaćim i inozemnim tiskovinama i web-portalima objavljeno je oko dvije tisuće napisa.

Igre će večeras zatvoriti svojim nastupom Ruski simfonijski orkestar, koji će na Boškovićevoj poljani izvesti europsku premijeru nedovršene Sedme simfonije jednog od najvećih skladatelja svih vremena Petra Iljiča Čajkovskog, pod nazivom Život.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara