Nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata za 2003. godinu

Predsjedništvo Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA), donijelo je, na prijedlog Stručnog savjeta UHA, odluke o nagradama Udruženja hrvatskih arhitekata, za proteklu 2003. godinu.

Nagradu "Viktor Kovačić" za životno djelo - kao najviše priznanje za cjelokupan životni opus u svim domenama arhitektonskog stvaralaštva - dobio je hrvatski arhitekt Andrija Čičin-Šainu.

Nagrada "Viktor Kovačić" - za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje u 2003. godini, dodijeljena je arhitektima Saši Randiću i Idisu Turatu za dogradnju Tehničkog fakulteta u Rijeci

Nagradu "Drago Galić " - za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture u 2003. godini, dobile su arhitektice Iva Letilović i Morana Vlahović za višestambenu građevinu POS-a u Krapinskim Toplicama, te arhitekti Robert J. Loher, Petar Mišković i Branimir Rajčić za Stambenu zgradu POS-a u Đakovu.

Nagradu "Bernardo Bernardi" - za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2003. godini, dobili su arhitekti Vedrana Ergić i Marko Murtić za Stan Ribnjak u Zagrebu
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada "Neven Šegvić" - za publicistički, kritički, znanstveno-istraživački i teorijski rad na području arhitekture u 2003. godini, dodijeljena je arhitektici Veri Grimmer za ukupni doprinos teoriji, publicistici i kritici arhitekture.

Udruženje hrvatskih arhitekata najavilo je da će "Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata u 2003." biti otvorena u sjedištu Udruženja, na Trgu bana J.Jelačića u Zagrebu, 11. svibnja ove godine.

Nagrade će pak biti dodijeljene na svečanoj sjednici Skupštine Udruženja hrvatskih arhitekata, u listopadu ove godine.

(Hina) xsp/pp ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara