Najavljena revizija oznaka za one koji ne mogu useliti u svoje domove nakon potresa

Najavljena revizija oznaka za one koji ne mogu useliti u svoje domove nakon potresa
Foto: HINA

MINISTAR državne imovine Mario Banožić poručio je da će građanima koji se prijave na javni poziv za financiranje najamnine, a čije su nekretnine nakon potresa dobile narančastu oznaku, tražiti reviziju takvih oznaka zbog njihovih tvrdnji da se u njih ipak ne mogu vratiti. 

"Mislimo da ćemo pronaći rješenje za većinu problema stanara Cvjetnoga, a ako ne, onda ćemo ih obuhvatiti jednim novim javnim pozivom", kazao je Banožić nakon razgovora s građanima u Cvjetnom naselju.

Dvadesetak stanara Cvjetnoga naselja ministru je ukazalo na otvoreno pitanje smještaja građana čije su nekretnine označene narančastom naljepnicom, s obzirom na to da oni trenutno ne ispunjavaju uvjete za prijavu na javne pozive za dodjelu stana ili financiranja najamnine. 

"Ovdje u razgovoru vidimo da ima ljudi koji tvrde da su njihove oznake narančaste, ali da oni ne mogu useliti u nekretninu. Mi smo im rekli da podnesu zahtjev, a Ministarstvo će po službenoj dužnosti tražiti reviziju takve oznake, odnosno ako je ona crvena, moći će ostvariti pravo", poručio je Banožić.

Revizija naljepnica jedna od prvih tema razgovora s Gradom Zagrebom

Dodao je kako će revizija naljepnica, koje označavaju jačinu oštećenja nekretnine, biti i jedna od prvih tema razgovora s Gradom Zagrebom. Poručio je da za sve ostale, za koje se ipak utvrdi da je njihova nekretnina dobila narančastu naljepnicu, postoji potpora za sanaciju dimnjaka, krovišta, bojlere i zabatnih zidova.

Banožić je kazao kako će s Gradom Zagrebom razgovarati i o problemima stanarima Cvjetnog koji su od Grada Zagreba zatražili smještaj u gradske stanove, a iskazuju nezadovoljstvo zbog kriterija koje oni ne zadovoljavaju. 

"Vjerujem da je svima u cilju pronaći rješenje i za one koji se ne mogu pronaći u javnom pozivu Grada Zagreba po pitanju dodjele stanova, odnosno po pitanju financiranja najma stanova od strane države", zaključio je Banožić.

U Cvjetnom naselju trenutno je smješteno 514 građana čije su nekretnine oštećene u potresu. Banožić je istaknuo da država na raspolaganju ima 30 stanova u koje bi mogla smjestiti osobe iz Cvjetnog naselja te da se promišlja o tome da će za njihovu dodjelu tražiti ispunjenje socijalnih kriterija. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara