"Najbogatiji Slovenac" Mirko Tuš svih šest supermarketa u Srbiji prodao Todoriću

"Najbogatiji Slovenac" Mirko Tuš svih šest supermarketa u Srbiji prodao Todoriću

Foto: Arhiva

SLOVENSKI Tuš Holding je danas objavio da je svih svojih šest supermarketa u Srbiji prodao tvrtki Idea, koja je u vlasništvu Agrokora Ivice Todorića.

U Tušu nisu željeli otkriti koliko su zaradili na toj prodaji, piše slovenska agencija STA. Ovom kupnjom je Idea dobila supermarkete u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Somboru, Sremskoj Mitrovici i Jagodini.

Mirko Tuš slovi za najbogatijeg Slovenca

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iz Tuša su objasnili da je prodaja napravljena u cilju "dugoročnog optimiziranja aktivnosti, postavljenih strategijom razvoja kompanije". Tuš posjeduje i 14 trgovačkih centara u BiH te četiri u Makedoniji. 

Većinski vlasnik Tuš Holdinga je Mirko Tuš koji slovi za najbogatijeg Slovenca. Slovenski mediji pišu kako ta tvrtka ima oko 680 milijuna eura duga. Očekuje se da će banke napraviti pritisak kako bi se napravio plan sanacije. U bliskoj budućnosti se očekuje da će tvrtka pokušati prodati Tuš Oil i Tušmobil.

Tuš Holding već neko vrijeme pokušava prodati Tušmobil, no pojavljuju se problemi oko cijena. Neslužbeno doznaje 24ur da je Tuš prvo tražio 150 milijuna eura pa 100 milijuna eura, no da su kupci iz inozemstva i Slovenije nudili od 40 do 50 milijuna eura.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara