Najbolji ruski filmovi u ZKM-u

POVODOM stotog rođendana prvog ruskog filma i svog 10. rođendana, Motovun Film Festival u Zagreb dovodi 11 najboljih i višestruko nagrađivanih filmova nove Rusije koji nisu prikazivani u hrvatskim kinima.

Od 5. do 11. srpnja u Zagrebačkom kazalištu mladih Motovun Film Festival predstavlja "Tjedan ruskog filma". Raspored prikazivanja filmova pogledajte ovdje.

Među njima su ruski superhitovima "Brat" i "Brat 2", napeti akcijski trileri o ruskoj mafiji i kultnom liku Danili Bagrovu. Film "Sestre", nagrađen je u Karlovym Varyma, a govori o lošim djevojkama što mrze jedna drugu, a život ih natjera u zajednički bijeg. Najveći hit u programu je "Ispijeni suncem", pobjednik festivala u Cannesu i dobitnik Oscara, koji neočekivanim i napetim obratima u gledatelju budi pravu buru emocija te daje novi pogled na Rusiju početkom 20. stoljeća.

Također će biti prikazani filmovi koji pružaju stvarnu sliku o životu suvremene ruske mladeži. U poetičnoj "Šetnji" troje mladih u neobaveznoj šetnji Petrogradom susreće ljude i promatra događaje, film "Crta" na drugačiji način priča o ruskoj zlatnoj mladeži, a rockerske "Igre noćnih leptira" pričaju o buntovnim tinejdžerima.

Bajkovite "Marame" i izvanredna "Kukavica", jedan od najboljih ruskih filmova prošlog desetljeća, pričaju o ljubavnim trokutima u ruskim zabitima.

Kultni film "4" govori o susretu slučajnih poznanika u moskovskom noćnom baru, a "Putovanje s domaćim životinjama" o neobičnoj djevojci Natal'ji kojoj susret s vozačem kamiona iz temelja mijenja život.      

Ulaznice po cijeni od 25 kn prodaju se na blagajni ZKM-a od 1. srpnja, a u prodaji je i ograničen broj kompleta ulaznica za sve projekcije po cijeni od 100 kn.

R.I.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara