Najbrutalnija pljačka trajala svega 70-tak sekundi

BRUTALNA pljačka nezapamćena na ovim prostorima odvijala se u ponedjeljak u periodu od 14:48:52 do 14:50:05, a videokamere smještene u poslovnici Fine u Zvonimirovoj ulici zabilježile su njezin tijek.

Pljačkaši su prije ulaska u poslovnicu napravili krug automobilom oko bloka u kojoj se nalazi poslovnica Fine, a sudeći po videosnimkama sigurnosnih kamera pretpostavlja se da su nosili pancirke.

Razbojnik koji je prvi ušao u poslovnicu rafalom je pokosio zašititara. Nakon toga pljačkaši ulaze u poslovnicu omotanih glava i uzimalju novac. Treći se pljačkaš nedugo zatim vraća u automobil i čeka provalnike, oni ulaze i odvoze se u smjeru istoka.

Tijek pljačke:

14:48 Stranke u Fini ništa ne sluteći obavljaju novčane transakcije. Maskirani pljačkaši nakon provjere bloka izlaze iz Passata karavana, te trče prema ulazu u poslovnicu Fine u Zvonimirovoj ulici.

14:48 Pljačkaš ispaljuje više metaka iz automatske puške kalašnjikov u zaštitara Dragu Renara, koji pada pokošen na licu mjesta.

14:48 Zaštitar Stipe Mušan uzvraća vatru prema pljačkašu na što pljačkaš rafalom pogađa i njega. Poslovnica je puna dima zbog pucnjeva.

14:49 Rafali probijaju staklo poslovnice u centru grada, a treći pljačkaš ostavlja automobil i ulazi u poslovnicu.

14:49 Sedam stranaka, koje su boravile uposlovnici Fine za vrijeme brutalne pljačke saginju se čuvši pucnjeve i u strahu traže zaklon.

14:49 Zamaskirani napadač trči prema sefu s novcem.

14:49 Zatečena zaposlenica Fine gleda kako je zamaskirani pljačkaš uzeo vreću punu novaca, no ne i novčanice koje nije stigla staviti u nju.

14:49 Obojica razbojnika kradu novac iz pretinaca, za to vrijeme osobe koje su se zatekle u poslovnici i dalje leže na podu.

14:49 Dok je jedan od napadača u prostoriji gdje je sef ostala dvojica i dalje prazne pretince.

14:50 Pljačkaši izlaze iz poslovnice noseći torbe s novcima. Na snimci se vidi kako su otvorena vrata Passata kojim su pobjegli, kao i tramvaj koji se upravo u trenutku bijega zaustavio na stanici.

14:50 Zamaskirani napadači nakon brutalne pljačke odlaze prema Rapskoj ulici, u kojoj pale automobil i bježe u nepoznatom smjeru.

(Foto: HRT)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara