Najpotrebnije stvari za "geekove" nakon apokalipse

DANAŠNJI razvoj tehnologije uvelike radi na unapređenju ljudske vrste ili brisanja iste s lica Zemlje s mogućnošću uništenja i nekoliko susjednih planeta. Nakon apokalipse oni srećkovići koji su ostali zabarikadirani u bunkerima prtljajući po svojim računalima trebat će neke korisne gadgete kako bi preživjeli u novonastaloj divljini bez pitke vode, napajanja i ostalih životnih potrepština.

Osnova komunikacije bez mobilnog signala bio bi neki satelitski telefon, naravno treba biti dizajnerski dotjeran za što je glavni adut iPhone, 3G naravno. Pretpostavimo da oko Zemljine orbite kruži nekoliko satelita, GPS ovog uređaja trebao bi vam pomoći da otprilike saznate gdje ste i da si organizirate dnevnu šetnju "očišćenom" planetom.

Bez susjeda bit će pomalo dosadno, ali ne treba brinuti, pokoja igra ili muzika zabavit će vas neko vrijeme. Naravno, treba se pobrinuti i za napajanje za što će biti zadužena baterija na solarno napajanje koja također služi kao USB punjač za mobitel. Barem nekoliko godina nećete se morati brinuti o funkcionalnosti iPhonea.

Kako bi se opskrbili pitkom vodom, nabavite QuakeKare bočicu koja će pročistiti vodu od gotovo svih nečistoća koje bi se eventualno mogle naći. Za obranu od preživjelih hodajućih života ili za guljenje mutiranih krumpira pobrinut će se Victorinox Cybertool, nožić koji nema što nema, uključujući i bateriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shvatili smo da je jedini mogući način energije solarno napajanje pa zašto ne bi onda imali u svom vlasništvu solarni šator. Ionako nakon apokalipse neće biti niti jednog krova nad glavom, stoga koristite šator sa solarnim napajanjem kako bi imali svoj ugodan dom gdje možete odmoriti nakon lutanja opustošenim terenom.

Kako ne bi previše pješačili nabavite vozilo kakvo se koristi za golf, ali opet na solarni pogon na koje možete priključiti walkie-talkie i pronaći preživjele frikove radi uzajamnog dijeljenja iskustava. Ako ikada naiđete na preživjele napravite roštilj, baš onakav kako su ga radili naši preci - koristeći dvije grane.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara