Najveća presuda u Hrvatskoj, zbog prometnih prekršaja mora platiti 72.000 kuna

Najveća presuda u Hrvatskoj, zbog prometnih prekršaja mora platiti 72.000 kuna
Ilustracija: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

OPĆINSKI sud u Bjelovaru nepravomoćnom je presudom izrekao 34-godišnjaku novčanu kaznu od 72 tisuće kuna.

Hrvatski državljanin s daruvarskog područja je zbog upravljanja neregistriranim i neosiguranim automobilom te bez položenog vozačkog ispita dobio ukupnu novčanu kaznu u iznosu od 72 tisuće kuna. Ujedno, izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca kada se za to ispune uvjeti. 

Naime, 34-godišnjak je 26. siječnja 2020. godine u 20:55 u Daruvaru zatečen kako upravlja vlastitim neregistriranim osobnim automobilom marke Citroen.

"Prije stjecanja prava na upravljanje, kao i bez sklopljenog ugovora o osiguranju dok je prijevozno sredstvo u prometu. počinio je dva prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i jedan prekršaj iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu", navode za portal Bjelovar.live iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Već je pet puta bio osuđen za slične prekršaje

Zbog upravljanja neregistriranim osobnim automobilom sud mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 2000 kuna, zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje novčanu kaznu u iznosu od 20.000 kuna i zbog upravljanja vozilom bez ugovora o osiguranju novčanu kaznu u iznosu od 50.000 tisuća kuna.

"U kaznu mu se uračunava vrijeme uhićenja i zadržavanja kao 4500 kuna tako da 34-godišnjak ima za platiti preostali dio novčane kazne u iznosu od 67.500 kuna", rekli su za Bjelovar.live iz policije navodeći kako je 34-godišnjak do sada već pet puta pravomoćno osuđen za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara