Najviše povjerenja radikalima i čelniku g17 plus Miroljubu Labusu

GRAĐANI Srbije najviše povjerenja imaju u Srpsku radikalnu stranku Vojislava Šešelja i u čelnika G17 Plus Miroljuba Labusa, pokazali su u četvrtak objavljeni rezultati istraživanja Agencije za istraživanje javnog mišljenja "Marten Board International", obavljenog od 22. studenoga do 3. prosinca na uzorku od 1485 ispitanika.

Na pitanje za koju od koalicija i političkih stranaka će glasati na skorašnjim izborima 28. prosinca, 23 posto anketiranih je navelo Srpsku radikalnu stranku, za Demokratsku stranku pokojnog premijera Zorana Đinđića opredijelilo se 19 posto, za Demokratsku stranku Srbije Vojislava Koštunice 18,3 posto, za G17 Plus Miroljuba Labusa 17 posto, te za koaliciju Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića i Nove Srbije Velimira Ilića 9,1 posto ispitanih.

Prema tom istraživanju, Socijalistička partija Srbije Slobodana Miloševića dobila bi manje od pet posto glasova, te ne bi prešla izborni prag.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispitanici bi, prema istraživanju, najradije na mjestu premijera vidjeli Miroljuba Labusa (devet posto). Slijede radikal Tomislav Nikolić sa 8,9 posto, Vojislav Koštunica sa 6,3 posto, te potpredsjednik Demokratske stranke Boris Tadić sa 5,1 posto naklonjenih birača.

(Hina) ttag sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara