Nakon 75 dana korona se vratila u Liku: Imaju troje novooboljelih

Nakon 75 dana korona se vratila u Liku: Imaju troje novooboljelih
Foto: Dino Stanin/Pixsell

U LIČKO-SENJSKOJ županiji tri su novooboljele osobe od covida-19. Riječ je o osobama s područja grada Otočca, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije. Županija 75 dana nije imala novooboljelih osoba.

Jedna oboljela osoba nalazi se na liječenju u Općoj bolnici Ogulin te je dobrog općeg stanja, dok ostalo dvoje oboljelih nemaju simptome bolesti. Dvije osobe su kontakti oboljelih osoba iz Đakova te su pod aktivnim nadzorom već nekoliko dana. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih.

Ukupno je oboljelo 25 osoba od covida-19 od čega su 3 osobe pozitivne,  21 osoba izliječena te jedna osoba preminula. U posljednja 24 h provedeno je testiranje nad 5 osoba uzimanjem uzoraka, testiranje na koronavirus provedeno je nad ukupno 550 osoba. 

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 18 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije „covid-19“ kojom prilikom nisu utvrđena kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara