Nakon Busheva reizbora Al-Qaida ponovno prijeti

SKUPINA koja se predstavila kao europski ogranak Al-Qaide zaprijetila je američkom narodu odmazdom, obećavši stanovnicima te zemlje "pravi pakao", nakon ponovnog izbora na vlast dosadašnjeg predsjednika Georgea Busha, kaže se u priopćenju grupe objavljenom u petak na internetskim stranicama.

"U predstojećih nekoliko dana uvjerit ćete se da će vam vaš izbor donijeti pravi pakao", kaže se u priopćenju skupine koja se predstavila kao europski ogranak Al-Qaide, pod nazivom Brigade Abu Hafs al-Masrija. Još nije utvrđena autentičnost teksta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Spomenuta teroristička skupina, koja je preuzela odgovornost za napade počinjene 11. ožujka u Madridu, nazvala se po šefu vojnih akcija Al-Qaide ubijenom tijekom američkih vojnih akcija u Afganistanu u listopadu 2001.

"Iako je zločinac Bush prolijevao muslimansku krv u posljednje četiri godine i unatoč masakrima koje je počinio i nastavlja s njima u Afganistanu, Palestini i u Iraku, upravo smo se uvjerili da njegova popularnost među stanovnicima Amerike i dalje raste. To je dokaz prirode američkog naroda koji na taj način odobrava rat protiv muslimana što ga je pokrenula zločinačka Amerika", kaže se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara