Nakon duge borbe s bolešću umrla 30-godišnja Zagrepčanka Vida Borš

Nakon duge borbe s bolešću umrla 30-godišnja Zagrepčanka Vida Borš

Foto: humoranetumor.com

U 31. godini života jučer je u bolnici Rebro preminula Vida Borš, arhitektica, plesna pedagoginja i članica udruge "Sve za nju" te nekadašnja bubnjarica prve ženske punk grupe u Hrvatskoj, The Schizoid Wiklers, koja je otvoreno na svom blogu humoranetumor.com pisala o mukama koje prolazi tijekom borbe s teškom bolešću.

No, ona je to sve radila sa smiješkom, do zadnjeg dana. Često je sudjelovala u humanitarnim akcijama Udruge Sve za nju, koja pomaže ženama oboljelima od raka dojke, te je postala i zaštitno lice jedne od njihovih akcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Saznala je da boluje od raka dojke krajem 2007. godine, u vrijeme Božića, u veljači 2008. je operirana te joj je odstranjena dojka u kojoj je bilo nekoliko tumora, no nakon kemoterapija činilo se da je izliječena. Ali godinu i pol kasnije, zloćudna bolest se vratila, još snažnija.

"2008. četiri tumora na dojci, tri operacije kemoterapija, AC, ona crvena, bljuv, 2009. metastaze na kralježnici, metastaze na plućima, puknuće šestog prsnog kralješka, operacija kralježnice, operacija pluća, epileptični napadaji, zračenje, kemoterapija pakitaxol, tri mjeseca u krevetu, atrofirali svi mišići, učim ponovo hodati, ugrađen centralni venski kateter, fuj, 2010. metastaze na jetri, kemoterapija xeloda, gerson terapija", opisala je na svom blogu kroz što je sve prolazila mlada Vida.

Posljednji ispraćaj ove hrabre mlade žene bit će u ponedjeljak 2. svibnja u 10.40 sati na zagrebačkom Krematoriju.

Posljednji post na svom blogu Vida je napisala 22. travnja, šest dana prije smrti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara