NAKON INDEXOVOG OTKRIĆA Ministar branitelja Crnoja dao ostavku!

NAKON INDEXOVOG OTKRIĆA Ministar branitelja Crnoja dao ostavku!

Foto: FAH, Index, video: HRT

NAKON što je Index otkrio da novi ministar branitelja ima prijavljenu lažnu adresu prebivališta, ministar branitelja Mijo Crnoja dao je ostavku.

"Protekla su dva dana u kojima smo razglabali i sve sam dokumente dao pravnim ekspertima koji su zaključili da nema krivice. Podnio sam ostavku jer ne želim nanositi štetu Vladi i premijeru.

Nema nikakve krivice koju mi vi stavljate na teret. Pozdravljam sve hrvatske branitelje", kazao je Crnoja novinarima pred Banskim dvorima. Crnoja nije želio odgovarati na pitanja.

Mijo Crnoja dao ostavku: "Kao što vidite, protekla su dva dana u kojima smo raspravljali, razglabali, vijećali... Preodočio sam sve dokumente hrvatskoj Vladi i pravnim ekspretima koji su ocijenili da nema nikakve krivice koju mi vi stavljate na teret. Međutim ja ne želim biti uteg ovoj vladi, problem zbog kojega Vada ne bi uspjela i država krenula nabolje. Premijeru sam dao ostavku".

Posted by HRT Vijesti on Thursday, 28 January 2016


Dok su se slijevale reakcije na prvu ministarsku ostavku u Vladi Tihomira Oreškovića, Crnoja, Jurčević i Herman Vukušić otišli su do restorana Apetitlih pokraj zagrebačkog Kvatrića, gdje ih je već čekala zapakirana hrana. Zamolili su samo da se na trenutak upali televizija kako bi vidjeli nešto o Crnoji, na što je cijeli restoran utihnuo od neugode, javlja Indexov reporter s terena.

> Orešković nakon ostavke Crnoje: Ovo mi je prevažan resor u Vladi, naći ćemo dobrog čovjeka

> MOST o ostavci Crnoje: Nema kaznene, ali ima političke i moralne odgovornosti

Presudile mu afere

Crnoja se već u prvom tjednu na dužnosti suočio s nizom afera. Kako je otkrio Index, Crnoja je već godinama prijavljen u Samoboru na adresi na kojoj nema ništa osim straćare, a cijelo to vrijeme živi u Podsusedu.

Također je otkriveno da je Crnoja zbog nasilja ležao u Remetincu, odnosno da je nokautirao vozača autobusa koji mu je isporučio paket, ali i da godinama maltertira susjedu koja je invalid.

Index je također otkrio da je Crnoja od Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u veljači 2009. godine dobio strogo namjenski kredit za stambeno zbrinjavanje u iznosu od 56 tisuća eura, za izgradnju kuće u Gradni, iako je godinu dana prije imao rješenje o nasljedstvu stana u Podsusedu u kojem i danas živi, a taj zagrebački stan danas se nalazi u njegovom vlasništvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara