Nakon smjene HDZ-ovih pročelnika, požar u marini kaštelanskog gradonačelnika!

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Duje Klarić (Cropix)

JUTROS oko 1 sat izbio je požar u prizemnoj prostoriji poslovne zgrade u marini kaštelanskog gradonačelnika Josipa Berketa. Izgorjeli su radijator i nekoliko drvenih klupa. Policija istražuje uzrok požara i štetu.

Smijenio HDZ-ovce koji su mu nudili rješenje za marinu ako se ne kandidira

Berket se prošlog tjedna razračunao s naslijeđenim HDZ-ovim kadrovima u gradskoj upravi. Posmijenjivao je pročelnike, a usput i optužio HDZ za politički reket. Tvrdi da su mu ponudili da će mu progurat urbanistički plan za uređenje marine, ukoliko odustane od kandidature za gradonačelnika. U HDZ-u to kategorički demantiraju.

"HDZ nije htio staviti plan za marinu u proceduru"

"Došao je čovjek, kazao mi je da predstavlja vlast. Odbio sam ga, jer to nije moj stil rada. Želim u Kaštelima napraviti posao i zato mi je važno pronaći ljude koji nemaju imperativ zarade, dakle one koji već imaju sređeno financijsko stanje. Kao gradonačelnik ne mogu donijeti plan, tek ga uputiti u proceduru. Budući da nisam pristao na njihovu trgovinu, to je tek sad došlo na red", opisao nam je prošlog tjedna gradonačelnik Berket situaciju oko plana uoči izbora. 

Tražili smo ga i jutros, no nije se javljao na mobitel. Pobjeda Berketove liste bila je, inače, neugodno iznenađenje za HDZ, jer su Kaštela dosada bila njihova neosvojiva utvrda. Računa se da je za sva pitanja u Kaštelima u stranci i dalje zadužen dugogodišnji gradonačelnik, a danas župan Ante Sanader.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara