Napad bombaša na glavnu američku bazu u Afganistanu: Jedan mrtav, 60 ozlijeđenih

Napad bombaša na glavnu američku bazu u Afganistanu: Jedan mrtav, 60 ozlijeđenih
Ilustracija: EPA

BOMBAŠ samoubojica detonirao je u srijedu eksploziv ispred glavne američke baze Bagram u Afganistanu, priopćili su afganistanski i NATO-ovi dužnosnici.

On je poginuo u samoubilačkom napadu, a više je od 60 ozlijeđenih. Bilo je više napadača koji su se sukobili sa snagama sigurnosti. 

Do napada je došlo dok SAD nastoji oživjeti zaustavljene mirovne pregovore s talibanskim militantima koji kontroliraju više teritorija nego u bilo kojem trenutku otkako su ih koalicijske snage svrgnule s vlasti 2001. 

Nitko još nije preuzeo odgovornost za napad, a sve žrtve su Afganistanci, rekao je pokrajinski dužnosnik. 

"Izbio je polusatni sukob između napadača koji su očito željeli ući u bazu i stranih snaga", rekla je Wahida Shahkar, glasnogovornica guvernera pokrajine Parwan gdje je baza smještena. 

Dva napadača detonirala su vozila s eksplozivom na južnom ulazu u bazu, dok su petorica počela pucati. Nije poznato koliko ih je ubijeno, rekla je Shahkar. 

Napad je "brzo stavljen pod kontrolu i suzbijen" i nije bilo američkih ili koalicijskih žrtvi, ali je teško oštećena medicinska baza koja se gradi za mještane, priopćeno je iz NATO-ove misije u Afganistanu Resolute Support.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara