Napad u Tel Avivu izvele Al-Aqsa i Al-Kassam, četvero mrtvih, 55 ranjenih

Napad u Tel Avivu izvele Al-Aqsa i Al-Kassam, četvero mrtvih, 55 ranjenih

PALESTINSKI samoubojica usmrtio je tri osobe u bombaškom napadu u kojemu je ranjeno 55 osoba noću s utorka na srijedu na ulazu u kafeteriju blizu veleposlanstva Sjedinjenih Država u Tel Avivu za koji su odgovonost preuzele dvije palestinske militantne organizacije.

Zapovjednik izraelske policije Shlomo Aharonochki kazao je da su u "napadu tri osobe ubijene, ne uključujući i terorista". 

Izraelske spasilačke ekipe kazale su da su pronašle najmanje dva mrtva tijela na poprištu napada, kafeteriji blizu šetališta u Tel Avivu.

Vjeruje se da je jedno od trupla tijelo samoubojice.

On je rekao da je 55 osoba ranjeno u napadu, ne navodeći o kakvim je ozljedama riječ.

Samoubilački napad planirale su zajednički Brigade mučenika Al- Aqse i Brigade Al-Kassam, telefonski je za agenciju AFP kazao govornik koji se predstavio kao Abou Barek.

"To je bio napad bombaša samoubojice koji se raznio na ulasku u pub zvan Mikes Place blizu veleposlanstva Sjedinjenih Država", kazao je zapovjednik policije Yossi Sedbon za Izraelski Radio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napad je izveo mučenik iz Tulkarema (na sjeveru Zapadne obale) kako bi osvetio Mazena Eraphea, pripadnika Al-Aqse kojega je nedavno u Nablusu ubila izraelska vojska, a planirali su ga zajednički Brigade Al-Aqse i Al Kassama", kazao je Barek.

Ranije je jedan medicinski izvor objavio da je jedna osoba u kritičnom stanju a šest je teško ranjenih. Isti je izvor kazao da je uglavnom riječ o mladim ljudima.

Agencija Reuters podsjeća da se napad dogodio nekoliko sati nakon što je palestinski parlament, pod međunarodnim pritiskom, odobrio premijera Mahmuda Abasa koji je najavio borbu protiv palestinskih napada na Izraelce čime će omogućiti međunarodnim posrednicima da predstave novi bliskoistočni mirovni plan.

Agencija France presse javlja da su ranije, noću s utorka na srijedu, Izraelci ubili dvojicu naoružanih Palestinaca koji su pokušavali ući u židovsko naselje na sjeveru Zapadne obale, doznaje se iz izvora bliskih židovskim doseljenicima.

Dvojica Palestinaca, kojima identitet nije objavljen, pokušavala su se ubaciti u divlje židovsko naselje kod Eilon Moreha nedaleko od grada Nabluza.

Jednoga od njih ubili su sami doseljenici a drugoga izraelski vojnici koji su stigli u pomoć.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara