Napadač iz kluba Gjuro2 lakše ozlijeđen, isti metak teško ozlijedio garderobijera

RUPE od sjekire na metalnim vratima kojima su zaštitari kluba Gjuro2 u nedjelju navečer, na novogodišnju noć, pokušali zaštititi posjetitelje tog kluba, razbijene boce, istrgani radijatori, krvave mrlje i čahure jedini su tragovi koje je iza sebe ostavila prerano prekinuta proslava u zagrebačkom klubu Gjuro2.

Sve je počelo tako što je 20-godišnji Marko Janošević, nakon što je oko 3 sata zbog nedoličnog ponašanja izbačen iz kluba, na izlazu zaštitarima kazao kako će "se vratiti sa Sliškovom rodbinom", što se sat vremena kasnije i obistinilo. Janošević se u klub iz kojega je ranije izbačen vratio s desetak prijatelja naoružanih sjekirama, noževima i palicama.

Počevši sjekirama lupati po metalnim vratima koje su zaštitari zatvorili ne bi li nasilnike spriječili da uđu u dvorište, Janošević je s prijateljima koji su navodno iz Dubrave, ipak uspio provaliti vrata. Nakon ulaska u dvorište kluba, skupina delikvenata pokušala je ući i u sam klub, u čemu su ih spriječili zaštitari.

Po ulasku mladića u dvorište došlo je do tučnjave, razbijanja i pucnjave na ulazu i na stepeništu kluba, pri čemu je jedna osoba i zapucala. Kako neslužbeno doznajemo, vatreno oružje upotrijebio je zaštitar kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pucnjavi je ranjen i sam Janošević, koji je, zadobivši izlaznu prostrijelnu ranu ipak bolje prošao od 30-godišnjeg garderobijera Igora Marinovića, kojega je pogodio isti metak, nanijevši mu teške tjelesne ozljede. Marinović je prevezen u Kliniku za traumatologiju, dok je Janošević hospitaliziran u KB Dubravi.

U klubu se u trenutku pucnjave nalazilo 400 ljudi, koji su nakon iste morali napustiti klub. Policija je, naime, po dolasku na mjesto nesreće, istoga trena počela prazniti klub, što je izazvalo još veću gužvu te je na kraju i promet neko vrijeme bio blokiran.

Foto: M.P. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara