Napadač na ex-Yu političara imao je i druge mete, policiji priznao krivnju i otkrio razlog napada

Napadač na ex-Yu političara imao je i druge mete, policiji priznao krivnju i otkrio razlog napada

Screenshot: YouTube

PRIŠTINSKOG odvjetnika Azema Vlasija hicima iz vatrenog oružja ranio je u ponedjeljak ujutro Murat Jashari, koji je uhićen i priznao je krivnju, ustvrdivši kako je pucao zbog "događaja iz 80-tih" godina prošlog stoljeća, izvijestili su u ponedjeljak navečer prištinski i beogradski mediji.

Murat Jashari, brat bivšeg lokalnog zapovjednika Oslobodilačke vojske Koosva (OVK) Ismeta Jasharija, poznatog i po ratnom nadimku Komandant Kumanovo, poručio je, kako prenose prištinski mediji, da bi pucao i na kosovskog premijera Isu Mustafu i predsjednika Kosova Hashima Thacija, prenosi večeras RTS, pozivajući se na prištinske medije.

Kosovska policija je uhitila i Avni Luminicu, osumnjičenog kao pomagača Murata Jasharija u napadu na Azema Vlasija.

Planirani napad

Prethodno je glasnogovornik kosovske policije Baki Keljani objavio da su uhićene dvije osobe, osumnjičene da su pucale u  Azema Vlasija, uz objašnjanje da je  "napad vjerojatno bio planiran".

Vlasi, koji je u ponedjeljak oko osam sati ranjen iz vatrenog oružja u Prištini, nije u životnoj opasnosti, a za medije je izjavio kako ga je ranio "naručeni atentator", ali da ne želi nagađati o motivima napada.

Azem Vlasi bio je u doba SFRJ predsjednik tadašnjeg Saveza socijalističke omladine Jugoslavije te predsjednik Saveza komunista Kosova do jeseni 1988. godine, kada dolazi u sukob s tadašnjim vodstvom Srbije na čelu sa Slobodanom Miloševićem.

Vlasi se suprotstavio ustavnim i političkim promjenama koje je Milošević najavljivao, a koje su predviđale da Kosovu oduzmu visoki stupanj autonomije po Ustavu SFRJ od 1974. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara