NAPADI U BRITANIJI Tinejdžer u Londonu bacio kiselinu trudnici na trbuh

NAPADI U BRITANIJI Tinejdžer u Londonu bacio kiselinu trudnici na trbuh
Screenshot: YouTube/Vice
 
NAPADAČ u Londonu bacio je kiselinu na trbuh žene u odmaklom stadiju trudnoće, piše Independent.
 
Do napada je došlo 4. srpnja, dok su trudnica i njezin partner šetali ulicom okruga Mile End u istočnom Londonu u ranim jutarnjim satima. Muškarac je prišao paru i muškarcu bacio kiselinu u lice, a ženi na trbuh, nakon čega su žurno prevezeni u bolnicu.
 
Uhićen 19-godišnji Mustafa Ahmed
 
Policija je uhitila 19-godišnjeg napadača Mustafu Ahmeda, koji je na sudu odbio reći bilo što osim svog imena, dobi i adrese. Optužen je za ranjavanje i nanošenje teških tjelesnih ozljeda. Tužiteljica 
Kavitha Tharson je izjavila:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Muškarčevo lice je poliveno supstancom koja ga je u trenutku spalila. Na trbuh njegove partnerice također je bačena korozivna tekućina, ali nemam informacija o utjecaju napada na trudnoću".
 
"Umačemo noževe u kiselinu kako rane ne bi zacijelile"
 
Ahmedov odvjetnik Larry Matthews je izjavio da njegov klijent "odlučno poriče" optužbe: "Nema sumnje da je napad bio užasan i svjestan sam činjenice da su zločini ove prirode trenutno pod 
povećalom javnosti".
 
U razdoblju od 6 mjeseci prije travnja ove godine izvedeno je više od 400 napada kiselinom ili drugim korozivnim tvarima u Velikoj Britaniji. Vice News je na internetu objavio dokumentarni film u kojem je jedan od napadača izjavio da "žrtve to zaslužuju jer vole svoju ljepotu", te da "bande umaču noževe u kiselinu kako rane ne bi zacijelile". 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara