Napadači na strance "nisu skinheadsi", osim što su ćelavi i inspirira ih Hitler

NACIONAL u novom broju otkriva tko su počinitelji serije napada na strance.

Krajem srpnja mladići su pretukli petoricu arapskih studenata, nekoliko dana kasnije demolirali su kineski dućan na Remizi, iscipelarili su 11-godišnjeg dječaka egipatskog podrijetla, te su napali pakistanske turiste.

U svim tim napadima glavni je bio 16-godišnji učenik zagrebačke elitne XV. gimnazije, sin bogatog Albanca, vlasnika zlatarne i sudskog tumača za albanski jezik.

"Ne radi se o skinheadsima" - izjavljeno je iz MUP-a pri uhićenju bande maloljetnika. Skupina s Trešnjevke, otkrivaju fotografije Nacionala, nema veze sa skinheadsima, osim što su ćelavi i ukrašeni nacističkim ornamentima, a životnu ideologiju crpe iz knjiga Adolfa Hitlera.

Skupina WBT, mini navijačka skupina NK Trešnjevke, koju druge zagrebačke grupe ne priznaju, formirana je prije desetak godina, a prvi članovi bili su upravo braća današnjih delikvenata, koji smatraju kako će njihovu mlađu braću sadašnja faza proći kada budu stariji. 

Uz mladog Albanca, i ostali članovi skupine potječu iz dobrostojećih obitelji, čiji članovi, sudeći po izjavi jednog 16-godišnjaka, također smatraju ostale rase nižim ljudskim bićima.

Naime, prema izjavi jednog od mladića, njegova majka ga je upitala "kako može biti tako glup da zbog niže rase završi u zatvoru".

Za seriju napada maloljetnici će biti kažnjeni s najviše desetak dana u pritvoru.

Izvor fotografije: Nacional

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara