Napadači pucali po hotelu s pet zvjezdica u Pakistanu, ubili su čuvara

Napadači pucali po hotelu s pet zvjezdica u Pakistanu, ubili su čuvara
Foto: Google Street View

NAJMANJE jedan muškarac je ubijen u subotu u napadu naoružanih napadača na luksuzni hotel u Gwadaru, gradu na jugozapadu Pakistana gdje je Kina izgradila luku u sklopu velikog projekta bilateralnih ulaganja, objavila je pakistanska vojska. 

Separatistička skupina Vojska oslobođenja Balučistana (ALB) preuzela je odgovornost za napad na društvenoj mreži Twitter.

Čuvar se suprotstavio napadačima

Trojica terorista su pokušali ući u hotel Pearl Continental u Gwadaru, jedan čuvar im se suprostavio, teroristi su pucali i ubili ga, navela je vojna ćelija za komunikacije u priopćenju.

Policija je opkolila to područje. Gosti hotela su evakuirani, a teroristi opkoljeni, izjavio je glasnogovornik vojske, prenosi AFP.

Ranije je ministar unutrašnjih poslova Balučistana Ziaullah Langu rekao da je nekoliko naoružanih muškaraca ušlo u hotel Pearl Continenla gdje su otvorili vatru.

Najnestabilniju i najsiromašniju pokrajinu Balučistan pogađaju etničke, vjerske i separatističke pobune, a u regiji djeluje nekoliko militantnih skupina, uključujući pakistansku talibansku skupinu Tehrik-i Taliban (TTP) i Oslobodilačku vojsku Balučistana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara