Napadnuta policijska postaja u pariškom predgrađu

DESETINE mladića u pretežno imigrantskom sjevernom pariškom predgrađu Sarcelles su Molotovljevim koktelima i vatrenim oružjem napali lokalnu policijsku postaju, pri čemu je teško ozlijeđen njen zapovjednik.

Neredi su nastali kada je u policijski automobil udario motocikl pri čemu su poginuli jedan 15-godišnjak i jedan 16-godišnjak. Policija tvrdi da obojica nisu nosila zaštitne kacige.

Francis Debuire iz francuskog policijskog sindikata tvrdi kako je najvjerojatnije riječ o tragičnoj nesreći. Međutim, vrlo brzo su se proširile glasine kako su policajci odgovorni za nesreću što je pokrenulo prema francuskoj vlasti neprijateljski nastrojenu imigrantsku mladež.

Prije dvije godine je smrt dva tinejdžera u policijskoj potjeri izazvala val nereda u Francuskoj u kojemu su zapaljeno na tisuća automobila, a zabilježene i ljudske žrtve.

Osim policijske postaje zapaljena je i benzinska postaja, a pokušaj da se napadnutim policajcima pošalju pojačanja spriječilo je postavljanje barikada od zapaljenih automobila.

D.A.

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara