Napokon objavljeno koliko je brzo Žalac vozila kad je pogazila curicu

Napokon objavljeno koliko je brzo Žalac vozila kad je pogazila curicu
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Vinkovcima jučer je odbacilo kaznenu prijavu protiv ministrice regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijele Žalac za izazivanje prometne nesreće u kojoj je stradala djevojčica početkom ožujka. 

Napokon je objavljeno kojom je brzinom vozila kada je, bez važeće vozačke dozvole, naletjela na djevojčicu.

"Prema nalazu i mišljenju vještaka, brzina kretanja vozila bila je oko 47,68 km/h", potvrdilo je Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima, a prenosi RTL.

Djevojčica iz Vinkovaca teško je ozlijeđena 9. ožujka nakon što je na nju u vinkovačkoj Ulici Ćirila i Metoda naletio osobni automobil Peugeot 308 kojim je upravljala ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac.

Očevid na mjestu nesreće provelo je Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima. Alkotestom je utvrđeno da ministrica nije vozila pod utjecajem alkohola, no nije imala važeću vozačku dozvolu.

"Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama izrečena joj je novčana kazna u iznosu od 1000 kuna, odnosno 500 kuna ako se plati na mjestu utvrđenja prekršaja, što je vozačica odmah i učinila", izvijestili su tada iz policije.

Ministrica Žalac, kako se najavljuje, večeras bi mogla biti smijenjena u rekonstrukciji vlade. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara