FOTO Napokon uklonili grafit u Karlovcu koji poziva na ubijanje srpske djece

FOTO Napokon uklonili grafit u Karlovcu koji poziva na ubijanje srpske djece

Foto: Hina

ZASTRAŠUJUĆI grafit s pozivom na ubijanje srpske djece, s aluzijom na obitelj Zec te s ustaškim "U" u riječi "ubij" uklonjen je samo nekoliko sati nakon što je potpredsjednik Gradskog vijeća Ivica Margarin (Reformisti) to javno zatražio od predsjednika tog vijeća Damira Mandića (HDZ).Uklonjen tek nakon desetak dana

Mandić se potom javno, putem priopćenja medijima, zahvalio Margarinu na "građanskoj akciji" i priznao da se grafit trebao ukloniti čim je nastao, a ne desetak dana kasnije. Stoga je pozvao sve suvlasnike i vlasnike objekata i javnih zgrada na kojima se nalaze grafiti neprimjerenog sadržaja da "zaista ulože trud i uklone grafite".

"Bilo kakvi izrazi mržnje, aktivnosti kojima se potiče na mržnju, isključivanje, razdvajanje i diskriminaciju za mene su neprihvatljivi. Nije problem pomoći ukloniti ovaj grafit, ali njegovo uklanjanje neće riješiti puno dublji problem koji iza ovoga grafita leži. Osuđujem ovakav čin, ali ako svi zajedno ne osudimo ovakva promišljanja, ako ne odgajamo tolerantnu djecu koja će prihvatiti različitosti i uvažavati ih, u konačnici ne uništavati tuđu imovinu, rješavat ćemo i dalje samo posljedice, a ne samu srž problema", ističe Mandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Grafiti mržnje nisu dobrodošli


Dodaje kako je svojim dosadašnjim političkim radom te u obrazovanju dokazao da stoji "na vrijednostima društva u kojem nema mjesta za bilo kakav govor mržnje ili omalovažavanja po bilo kojoj osnovi, nacionalnoj, vjerskoj, svjetonazorskoj ili političkoj".

Priopćenje zaključuje konstatacijom da je Karlovac grad koji okuplja građane različitih nacionalnih i vjerskih opredjeljenja, da se u njemu susreću sva hrvatska narječja, te da je ta različitost karlovačko bogatstvo i snaga, čime se grad treba dičiti i čuvati je, a grafiti mržnje nisu dobrodošli.

Andreja Lenard, glasnogovornica karlovačke Policijske uprave, izjavila je kako je policija zaprimila prijavu o grafitu, te je najavila da slijedi "postupanje".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara