Napredna testiranja u SAD-u otkrila trostrukog silovatelja iz 1999.

Napredna testiranja u SAD-u otkrila trostrukog silovatelja iz 1999.
Ilustracija: 123rf

NAPREDNA istraživanja na području genetske genealogije pomogla su rješavanju slučaja trostrukog silovanja iz 1999. godine u američkoj saveznoj državi Georgiji, javlja ABC News.

Silovanja su se dogodila 1999. godine

Tri silovanja dogodila su se u radijusu od nešto manje od 5 kilometara između lipnja i listopada 1999. godine. U svakom od slučajeva žrtva se probudila u vlastitom krevetu te vidjela nepoznatog muškarca kako stoji iznad nje. Sve tri žrtve silovanja su odmah prijavile te su prošle preglede pomoću kojih su prikupljeni dokazi, odnosno DNK silovatelja. Tadašnja testiranja pokazala su da je riječ o istoj osobi, no nije se moglo utvrditi tko je.

Novi testovi otkrili pretka silovatelja

Okružna tužiteljica je ponovo počela proučavati slučaj krajem 2018. godine te je utvrdila kako bi novi i napredniji DNK testovi mogli pomoći rješavanju slučaja. Nakon novih testova bilo je moguće pronaći pretka silovatelja, a istraga je utvrdila mogućeg sumnjivca u Arkansasu.

Jednom kad je osumnjičen pronađen, istražitelji su proučili njegovu prošlost te doznali da je živio na području Atlante u vrijeme kad su se dogodila silovanja. Utvrdili su i da je bio uhićen pod optužbom za provale koje su se dogodile u području gdje su živjele silovane žene.

Silovatelj je pronađen, ali je umro prije nego što su došli rezultati testiranja

Prošli mjesec dvoje istražitelja je otišlo u Arkansas te pomoglo tamošnjoj policiji. Izdan je nalog za DNK 48-godišnjeg Lorinza Novoa Williamsa. On je negirao da je napao i silovao žene.

Sljedećeg dana Williams je nestao te je pronađen mrtav. A rezultati DNK testiranja pokazali su da je riječ o istoj osobi koja je 1999. godine silovala tri žene.

Državna tužiteljica Theresa Schiefer, koja je radila na istrazi, obavijestila je žrtve o tijeku događaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara