Naprijed Hrvatska: Izjava o krađi mandata dovodi u pitanje i predsjedničke izbore

Naprijed Hrvatska: Izjava o krađi mandata dovodi u pitanje i predsjedničke izbore

Foto: FAH

IZJAVA potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka o krađi mandata na parlamentarnim izborima dovodi u pitanje i predsjedničke izbore, istaknuli su predstavnici stranke Naprijed Hrvatska – Progresivni savez.

Glavni tajnik stranke Mislav Žagar izrazio je nezadovoljstvo Karamarkovom izjavom jer smatra da su time poljuljani temelji demokracije.

"U pitanju i predsjednički izbori"

"Ako netko iznese takve sumnje treba biti odgovoran, jer ako je izjava netočna trebao bi odstupiti, a ako je točna netko bi trebao završiti u zatvoru. To je izjava koja u pitanje dovodi i predsjedničke izbore, pogotovo ako u obzir uzmemo da u biračkim odborima na parlamentarnim izborima sjede predstavnici stranka, a na predsjedničkim ne", kazao je Žagar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zamjenik predsjednika stranke Naprijed Hrvatska Josip Kregar upozorio je da Vlada ne može imati legitimitet ako je Sabor izabran na nelegalan način, uz krađu glasova.

Umjesto oduševljenja Vladu prate skandali i dojam da, uz izuzetke, na vlasti nisu ljudi koji znaju okončati krizu. "Obećanja biračima gurnuta su u kut, a iznenadne teme, ciljevi i prijedlozi koji se nisu spominjali prije izbora odvlače pažnju sa zbiljskih problema", rekao je Kregar.

Kregar Milanovića optužio za razbijanje ljevice

Također je optužio predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da se svim silama trudio razbiti ljevicu, uništavajući manje stranke kao što su Naprijed Hrvatska i ORaH, te stopirajući moguće koalicije unutar ljevice. Na taj način doslovno je prepustio izbore HDZ-u, smatra Kregar.

"Osoba koja je stavila svoj potpis na koaliciju s HDZ-om, nikako ne može sebe predstavljati liderom ljevice. Na ljevici je potreban novi lider koji će spajati i okupljati te imati strategiju", poručio je Kregar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara