Napuljska mafija "domaćin" časnicima NATO-a

Napuljska mafija "domaćin" časnicima NATO-a

AMERIČKI NATO časnici godinama su iznajmljivali vilu pored Napulja, koja indirektno, pripada šefu napuljske mafije Camorre, Antoniu Iovineu.

Omaleni 44-godišnji Iovino, kojeg još nazivaju i "o'ninno" (beba), tražen je zbog brojnih kriminalnih djela i ubojstava te je jedan od 30 najopasnijih ljudi u Italiji te se već 12 godina nalazi u bijegu, prenosi londonski The Times.

Da stvar bude još gora, talijanska policija je istaknula kako vjerojatno to nije jedini slučaj u kojem NATO-vi časnici žive u kućama koje su u vlasništvu napuljske mafije, a list Corriere della Sera navodi kako je Iovineov slučaj samo vrh takozvane "sante leda".

Apsurdna situacija?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je suludo, zar ne? Da NATO-va riznica, koju puni i Italija, pomaže puniti riznicu Camorre", rekao je Franco Roberti, koordinator lokalnog anti-mafijaškog biroa.

Vila koju su američki časnici iznajmljivali , pored grada San Cipriano d'Aversa, 1986. godine kupila je Iovineova majka, s novcem koji je on zaradio kriminalnim poslovanjem. Nalazi se samo 30-ak kilometara od američke baze na tom području.

Zanimljivo je kako nitko iz američkog vojnog osoblja u Napulju i američke ambasade u Rimu nije htio komentirati ova saznanja, a jedino što su rekli jest da oni nisu imali nikakva saznanja o tome.

B.V.
Foto: AFP (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara