Narod je Škori rekao "nikada"

Narod je Škori rekao "nikada"
Foto: Index/Pixsell/Sanjin Strukic

IMA neke kozmičke pravde u činjenici da osoba koja je u kampanji zagovarala pomilovanje jednog od morbidnijih hrvatskih ratnih zločinaca nije ušla u drugi krug predsjedničkih izbora. Miroslav Škoro nije uspio i to je dobra vijest. Miroslav Škoro će se sada možda više posvetiti glazbi i to je loša vijest, ali manje od mogućnosti da s predsjedničkim ovlastima miluje Tomislava Merčepa. Bolje da ga miluje iz zadovoljstva, kao kantautor i državni poduzetnik, nego kao predsjednik.

Nadahnuti zaključci

Ne treba, naravno, iz ovoga izvući neke nadahnute zaključke o Hrvatskoj i demokraciji. U drugom će se krugu predsjedničkih izbora natjecati dvoje Tuđmanovih diplomata, nekadašnji loš premijer i aktualna loša predsjednica u sve češćem sukobu s realnošću. Ne treba imati velike nade ni od budućnosti jer nije isključeno da će Škoro sav onaj politički mrak okupljen oko njega voditi i na parlamentarnim izborima. Uostalom, nešto takvo je i najavio u večerašnjem govoru, jednom od onih demagoških prenemaganja s puno zazivanja naroda i malo smisla.

Svejedno, dobro je da nije prošao. Iza njega je stajala ekipa s Kolindine inauguracije, tip koji je kurvu kupio drogom, Stevo Culej, Zlatko Hasanbegović i slične pojave čiji politički porazi nikad ne mogu biti loša vijest.

Nove šanse

Škorin je slogan bio "Sad' ili nikada". Birači su mu poručili - nikada. Ali znamo već kako to ide s tipovima koji prodaju vruće domoljublje, Škoro će biračima nuditi i nove šanse. Eto, već će na parlamentarnim izborima opet biti neko sad ili nikada.

Neka bude nikada i neka bude zauvijek.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za predsjedničke izbore instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: predsjednički izbori

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara