Nasilni školarac iz Donje Zeline pretukao 15-godišnju vršnjakinju

NASILJU sklon 15-godišnji L.S. koji pohađa OŠ Ksaver Šandor Gjalski u Donjoj Zelini izudarao je šakama po glavi svoju školsku vršnjakinju N.K., a jednom je zaprijetio i da će ju zaklati. L.S. otprije je poznat po nasilju u ovoj, ali i u jednoj sesvetskoj školi iz koje je izbačen.

Ničim izazvan, L.S. je prišao žrtvi na autobusnoj stanici u blizini škole koju skupa pohađaju i tako ju izudarao da je nesretna djevojka zbog teških ozljeda završila u bolnici. Prekjučer, kada se incident dogodio, djevojka se šokirana i u strahu vratila kući te jedva priznala majci tko ju je pretukao.

"Taj je dječak pravi delinkvent, a učitelji su kod njega pronašli i noževe. - rekla je majka pretučene djevojčice Stefanija K. za Večernji list. I djeca drugih roditelja tvrde da je L.S. godinama poznat po nasilju među vršnjacima, a usto i pljuje učenicima u hranu.

Zlatko Dugančić otac je dječaka kojeg je L.S. pokušao gurnuti pod autobus. Drugi njegov sin je invalid, a g. Dugančić kaže kako L.S. i njega maltretira. Roditelji djece žrtava kažu kako je za L.S.-ovo ponašanje osim njegovih roditelja kriv i Centar za socijalni rad koji ništa ne radi po tom pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica Osnovne škole "Ksaver Šandor Gjalski" Branka Dananić kaže kako zna da je dječak nasilan i da su kod njega pronašli noževe, te je dodala da su slučaj prijavili Centru za socijalni rad koji nije poduzeo ništa. Načelnik policijske postaje u Zelini Adam Mikić kaže da postoje prijave protiv 15-godišnjaka te da će policija do ponedjeljka prikupiti dokaze i vjerojatno podnijeti prijavu.

Postavlja se pitanje hoće li 15-godišnji L.S. do ponedjeljka iskaliti svoju zloću na još nekom nedužnom djetetu, te tko će odgovarati ponovi li se u Zelini slučaj osnovnoškolca iz Maksimira koji se zbog školskog nasilja pokušao baciti kroz prozor.

Treba li uopće spominjati slučaj osmogodišnjeg dječaka koji je majci napisao oproštajno pismo u kojem kaže da će se ubiti zbog maltretiranja školskih vršnjaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara