"Nasilnike treba trajno izbaciti iz redovnog školovanja"

"PEDAGOŠKE mjere trebale bi se izricati zbog nasilničkog ponašanja. Naš prijedlog je da se nasilne srednjoškolce isključi iz škole i to bez prava polaganja razrednog ispita. Na taj način učenici svoje školovanje ne bi mogli nastaviti i završiti u redovnoj školi, već samo putem školovanja odraslih", rečeno je danas na konferenciji za novinare sindikata Preporod koji su predstavili svoje prijedloge koji bi se trebali naći u novom "Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi".

Što se osnovnoškolaca tiče, Preporod je ukazao na problem kada se problematični učenici prebacuju iz jedne škole u drugu, a poteškoće nastaju kada ih škola ne želi prihvatiti.

"Za takve učenike bilo bi dobro osnovati posebne razrede na razini županije ili centra za socijalnu skrb", rekao je predsjednik Preporoda Željko Stipić dodajući kako se u hrvatskim školama godišnje zabilježi oko 2400 slučajeva nasilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnji datum predstavljanje prijedloga zakona, Preporod je izabrao zbog sedme obljetnice smrti profesora Josipa Medvedovića, kojeg je u Varaždinu ubio njegov učenik.

I.Ć.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara