Našli je gladnu u stanu punom smeća. Sada je 6-godišnja Ruskinja naučila pričati

Našli je gladnu u stanu punom smeća. Sada je 6-godišnja Ruskinja naučila pričati
Screenshot: YouTube/RT

POLICIJA je ovoga ožujka u stanu u Moskvi, koji je bio prenatrpan smećem i pun žohara, pronašla malenu djevojčicu koja je bila toliko zanemarena da nije znala ni pričati.

No, nedavno je malena Ljuba veselo proslavila svoj šesti rođendan, naučila je govoriti, voziti skuter, odjenuti se te postaviti stol, javlja moskovski Centar za socijalnu skrb, a prenosi Life.ru.

Stručnjaci i liječnici zadovoljni su njenim napretkom u proteklih nekoliko mjeseci.

U stanu nije bilo ni hrane ni vode

Ljuba je pronađena 10. ožujka 2019. godine. Odmah je odvezena u bolnicu jer je pokazivala znakove velike iscrpljenosti. Liječnici su utvrdili da je dehidrirana, da ne zna govoriti i da ima akutnu upalu srednjeg uha.

Susjedi su često čuli dječji plač iz stana na osmom katu te su pokušavali saznati što se događa. Kucali su na vrata, ali nitko nije odgovarao pa su naposljetku pozvali policiju.

Kada su policajci otvorili vrata stana, osjetili su snažan neugodan zadah. Sobe su bile prepune smeća, nigdje nije bilo hrane ili vode, a u jednom kutku su pronašli petogodišnje uplašeno dijete.

Ograničena roditeljska prava

Majka djeteta, Irina Garaščenko, pokušala je opravdati zanemarenost djevojčice teškom ekonomskom situacijom i gomilom dugova.  

Sud joj je privremeno ograničio roditeljska prava te će ona morati plaćati četvrtinu svoje zarade socijalnoj službi za izdržavanje i brigu o malenoj Ljubi.

“Djevojčica će neko vrijeme boraviti u ustanovi Centra za socijalnu skrb, a kasnije ćemo odlučiti o njenoj daljnjoj budućnosti“, rekla je Svetlana Khoklova, zamjenica voditelja moskovskog Centra za socijalnu skrb.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara