NASTAVAK GLAVNE RASPRAVE ODGOĐEN do 30. SIJEČNJA

Suđenje tzv. gospićkoj skupini na Županijskom sudu u Rijeci nastavlja se 30. siječnja, a ne sutra, kao što je bilo najavljeno, izvijestio je danas taj sud.

Nastavak glavne rasprave odgođen je nakon ročišta u utorak jer se pogoršalo zdravstveno stanje prvooptuženoga Tihomira Oreškovića. Zatvorski liječnik utvrdio je da Orešković nije u stanju pratiti raspravu jer boluje od pojačanih napada glavobolje zbog sinusa i polipa te mu je preporučio odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednica Sudskog vijeća sutkinja Ika Šarić zatražila je da stalni sudski vještak ispita Oreškovićevo zdravstveno stanje, odnosno može li pratiti raspravu. Zatvorski je liječnik odredio kontrolni pregled za 29. siječnja te će nakon toga, ako se Oreškovićevo stanje ne pogroša, rasprava biti nastavljena.

U tijeku je završni dio suđenja Tihomiru Oreškoviću, Ivici Rožiću, Mirku Norcu, Stjepanu Grandiću i Milanu Čaniću, optuženima da su počinili ratne zločine nad civilnim stanovništvom na gospićkom području u jesen 1991., u kojem optuženici mogu iznijeti svoje obrane. Do sada su Rožić i Čanić to odbili te je pročitan njihov iskaz iz istražnog postupka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara