Nastavak suđenja u "slučaju Tisak" odgođen za studeni

Nastavak suđenja Miroslavu Kutli i ostalima u "slučaju Tisak" odgođeno je zbog nepotpune medicinske dokumentacije trećeoptuženog Božidara Marića na osnovu koje bi sudsko vijeće zagrebačkog Općinskog suda trebalo odlučiti je li optuženi sposoban za suđenje.

Bivši član Uprave Tiska Božidar Marić već je nekoliko mjeseci na liječenju zbog srčanih tegoba, a na današnjem je ročištu predao medicinsku dokumentaciju. Budući da nije obavio jedan liječnički pregled koji je bitan za ocjenu njegove sposobnost za suđenje, rasprava je odgođena za 12. studenoga, do kada bi Marić trebao dostaviti nalaz s tog pregleda. Tada će se odlučiti je li sposoban za nastavak suđenja ili će se postupak protiv njega izdvojiti kao što je to u siječnju ove godine učinjeno za bivšeg predsjednika Nadzornog odbora Tiska osmooptuženog Mladena Strukana.

U "slučaju Tisak" Kutle i još 11 optuženih terete se za 47 milijuna kuna "teške" gospodarske zlouporabe na štetu Tiska. Optužnica Kutlu tereti da je ostale optuženike, bivše članove Uprave Tiska i poslovne partnere, poticao na gospodarske zlouporabe.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredinom listopada navršit će se tri godine od kada je počeo sudski postupak.

(Hina) so so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara